O svobodném učení dětí - UNSCHOOLING

Má webová prezentace je zaměřena na unschooling - svobodné učení dětí, o které se při svém hlídání dětí zajímám. Pochopila jsem, že děti se potřebují svobodně učit nejen ve školách, ale už od narození každou svou svobodnou činností.

Mé stránky https://deti-u-tety-evy4.webnode.cz/ a  www.agentura-rodina.cz jsou mými začátky a používám spíše jako nabídku svých služeb rodinám s dětmi. Tuhle novou prezentaci vnímám jako posun v mé práci s dětmi směrem k přesnějšímu cíli - přirozenému učení praktickým životem.

- Mým původním cílem za dobu 20ti leté práce učitelky bylo děti učit a vzdělávat, a to systémem, který byl ve společnosti uznáván jako jediný možný.

- Mým dalším cílem bylo děti pohlídat a trávit s nimi příjemný čas.

Dnes však vnímám mnohem víc, jak je pro každé dítě důležité dát mu ještě větší šanci v jeho rozvoji - volnost a svobodu - přistupovat k němu jako k dospělému v oblastech, kde ono ví víc, než kdokoli jiný, kde jen dítě samo ví, co opravdu ke svému životu potřebuje. Proto se dostávám ke skloubení obou cílů v jeden - zkoumat a poskytnout dětem takový způsob vzdělávání, který neublíží, nepoškodí, nepokřiví, ale naopak umožní dělat to, v čem jsou dobří a tím směrem rozvíjet svou osobnost.